Hoop

Deze blog verscheen op 25 december 2017 op Facebook n.a.v. het fantastische resultaat van de warmste week van studio Brussel.

Banner-Warmste-week-1Eén warmste week x 52 = warmste jaar!

De warmste week is voorbij. Zoveel mensen die zich hebben ingezet voor een goed doel. Samen willen we investeren in mensen en ons geld delen met hen die het nodig hebben. We vinden elkaar in de zoektocht naar therapeutisch materiaal voor kinderen met een fysieke handicap. We verzamelen geld voor de noodzakelijke huiswerkbegeleiding voor kinderen met een leerachterstand. We willen mensen die door kanker in de armoede terechtkomen ondersteunen. We voorzien in psychologische begeleiding van mensen met MS en hun partners. We dragen bij tot de voedselbedeling in onze wijk, het verzorgen van de dieren in het dierenasiel, de opvang en begeleiding van mensen die uit oorlogsgebied zijn gevlucht, het behoud en onderhoud van de ons dierbare natuur, de unieke vakantie die we een persoon met een handicap wensen te geven en de extra ondersteuning voor de afdeling palliatieve zorgen. We zetten ons in met het bakken en verkopen van koekjes, met het lopen van vele kilometers, door deur aan deur te gaan voor extra kledij voor mensen die het in de winter koud hebben, door het opzetten van allerlei acties waar we elkaar warm ontmoeten en opvorderend stimuleren om daadwerkelijk zorg te dragen voor een ander.

We gaan door en door. We zijn warm en we kunnen het omdat we het begrepen hebben. We hebben begrepen dat die daadwerkelijke zorg voor onze medemens, onze omgeving en onze natuur ultiem de zin van ons bestaan is.

En laat ons dit begrip van noodzakelijke en daadwerkelijke zorg gaan omzetten in maatschappelijk gestructureerde en gegarandeerde zorg!

Dit warme begrip geeft hoop! We geven elkaar hoop en we geven het graag. Elkeen verdient hoop. Iedereen van ons geeft hoop. Laat ons nog veel meer dan vandaag hoop geven. Belangeloos en zonder return als individuele burger, daadwerkelijk en gegarandeerd als samenleving en als overheid. Elke dag opnieuw, 365 dagen en 52 weken, keer op keer. Enkel en alleen maar omdat ieder van ons recht heeft op ondersteuning wanneer het in het leven even (of zelfs grondig) moeilijk loopt. Enkel en alleen omdat hoop een basisrecht is voor ons allemaal.

Ik hoop dat hoop het warmste woord van 2018 wordt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.